Festék eltávolítása fém felületről – gépjárműről

A felújítási, újrafestési munkafázis szinte minden esetben felület előkészítéssel kezdődik, melynek első lépése az előző festékréteg eltávolítása. A festékeltávolítást végezhetjük mechanikai vagy kémiai eljárással is. Ebben a tesztben egy felújítás előtt álló személyszállító járműszerelvény felületéről távolítunk el több réteg festéket Masterchem Paint Remover festék eltávolító zselével.

A festékeltávolítót a teszt alkalmával ecsettel, 1:1 arányban alkalmaztuk a festett felületen, 10; 20; 25; 35; 40 perces behatási idő mellett. 

  • 10 és 20 perc behatási idő után a festék kezd „felmaródni” a felületről, és bár nehezen, de a festék eltávolítás már elvégezhető.
  • 25 perc behatási idő elteltével már az összes festékréteg fellazul, és egyben válik el a felületről.
  • 35 és 40 perces behatási idő elteltével még könnyebben válik el a festék a felületről.

Masterchem Paint Remover festék eltávolító termékünk 25 perces behatási idő elteltével lazította meg a nagy igénybevételnek ellenálló, több réteg festéket. A nagy felület miatt magasnyomású mosóberendezés használatát javasoljuk a felmart festék fémfelületről történő lemosására.

 

Masterchem Paint Remover – a festék eltávolító

Legkeresettebb termékeink között is előkelő helyet foglal el a Masterchem Paint Remover festékeltávolító zselé. Sikerét annak köszönheti, hogy a biztonsági adatlapja alapján, összetevőinek köszönhetően, az ipar szinte minden szegmensében engedélyezik használatát, emellett pedig mellett ugyanolyan hatékony, mint a káros anyagot tartalmazó festékeltávolítók.

A festék eltávolító rövid behatási idővel távolít el mindenféle festéket (szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril, stb.) bármilyen felületről, legyen az fa, vas, cement, fal, műanyag, vagy üvegszál. Használatra kész, speciális tixotropikus (kocsonyás) összetételének köszönhetően egyszerűen alkalmazható függőleges felületeken is. Nem tartalmaz metilén-kloridot, nincs maró hatása, ezért biztonságosabb a felhasználók és a környezet számára, mint a hagyományos festékeltávolítók.

A festék eltávolító felhordása ecsettel történik. A felhordás után hagyjunk megfelelő behatási időt, ami az eltávolítandó anyagtól és festékrétegektől függően 5-10 perc. Gyanták és porfestékek esetén a behatási idő elérheti a 10-15 percet. Az eltávolítandó anyag ezen idő letelte után elválik a hordozó felülettől, amit ezután spaklival, vagy magasnyomású vízzel el tudunk távolítani.