Vásároljon, vagy béreljen cégünktől Ilmed típusú, nyitott vagy zárt hűtőtornyokat, teljeskörű ügyintézéssel, telepítéssel, beüzemeléssel.

Az előre összeszerelt, közúti vagy konténeres szállításra alkalmas méretekkel rendelkező, gyorsan telepíthető hűtőtornyok tökéletes megoldást jelentenek rövid és középtávú befektetéshez, hűtési kapacitás bővítéshez vagy időszakos kiegészítéshez. A 200-5000 kW hőteljesítménnyel rendelkező, előre összeállított nyitott vagy zárt áramkörű hűtőtornyok szerkezete lehet (horganyzott, rozsdamentes vagy festett) acél.

Az összes bérelhető, megvásárolható hűtőtorony típus itt érhető el!

 

ILMED T-SERIES

Az ILMED IMPIANTI T-sorozata az előre összeszerelt nyitott típusú hűtőtornyokat foglalja magába. Ezek a hűtőtornyok különböző anyagokból készülnek, egymással kompatibilis, cserélhető egységekből állnak. Így teljes mértékben megfelelnek az ügyfelek különböző igényeinek és előírásainak. Előre összeszerelve, közúti vagy konténeres szállításra alkalmas méretekkel szállítjuk őket. Szükség esetén ezek a hűtőtornyok a ventilátoregységet a hűtőtesttől elválasztva is szállíthatók.

A T series hűtőtorony főbb részei:

Modul

Minden modul egyetlen hűtőtestből és egy vagy több ventilátorrészből áll. A modul kiegészíthető a légbeszívó résszel és a hidegvízgyűjtő medencével. Az egyrészes acélszerkezet egyszerű, erős és könnyű. Folyamatos hegesztéssel összeillesztett lemezekből és profilszelvényekből áll. 

Ventilátor

A hűtőtoronyban a szellőztetés indukált huzatú, tehát a ventilátor a hűtőtorony felső részén van elhelyezve, amely a hűtőtorony alsó részéből felfelé, a hűtőtorony szennyfogó paneljein, töltetein és a cseppfogókon keresztül áramoltatja a hűtést végző levegőt. A villanymotorok minden olyan speciális funkcióval fel vannak szerelve, amelyekkel elkerülhető a víz bejutása és a kondenzáció. A motorok a ventilátorcső belsejébe hegesztett acéltartóra vannak csavarozva. A ventilátor közvetlenül a motortengelyhez van csatlakoztatva. A hűtőtorony ventilátor nagy teljesítményű lapátokkal van felszerelve és fém biztonsági rács védi felülről.

Technológiai vízelosztó rendszer

A hűtőtorony osztócsővel van felszerelve. A hűtőtorony szórófejek menetes csatlakozású adapterrel vannak rögzítve a vízelosztó rendszeren. A szórófej permetezőfúvókáit a projekt vízáramlási sebességének megfelelően lehet beállítani, ezzel garantálva a legjobb teljesítményt. A szórófejek egyedi, „dugulás elleni” kialakítással készülnek.

Medence

A hűtőtorony medence összegyűjti a technológiai vizet. Kivezető karimáinak köszönhetően a medence közvetlenül csatlakoztatható a technológiai rendszerhez. Az alja sima és ferde, hogy lehetővé tegye a teljes vízelvezetést az ürítés során, és megakadályozza a biológiai ágensek, például a legionella képződését.

Töltetek, cseppleválasztók, szennyfogó panelek

 

Opcionális felszerelések, kiegészítők

 

Hűtőtorony Vibráció Felügyeleti Rendszer

A rezgéskapcsoló a ventilátoregységek rendellenes rezgéseinek felügyeletére áll rendelkezésre. A be-/kikapcsoló vezérléssel működő készülék, amikor a rezgés elér egy olyan szintet, amely már veszélyes a jó működésre, a rezgéskapcsoló automatikusan kikapcsolja az egység elektromos áramkörét. A rezgéskapcsoló egy visszaállító gombbal és egy visszaállító tekercs távvezérlő kapcsolóval van ellátva.

Hűtőtorony elektromos fűtőtest

A hűtőtorony medencéjébe gyárilag beszerelt elektromos fűtőtestek állnak rendelkezésre. A fűtőtestek úgy vannak paraméretezve, hogy a hűtőtorony medence vízhőmérsékletét + 4-5 °C-on tartsák -15 °C-os környezeti levegőhőmérséklet mellett és kikapcsolt ventilátorok mellett. Kültéri használatra, termosztáttal együtt, időjárásálló burkolatban szállítjuk őket.

Védőrácsos létra

A ventilátoregységek ellenőrzéséhez és karbantartásához egy védőrácsos létra is rendelhető, amellyel a ventilátorhoz lehet felmászni.

Ventilátor fedélzeti korlát

A védőrácsos létra beépítése esetén a ventilátor fedélzetén körbefutó biztonsági korlát erősen ajánlott. A korlátot HDGS-ből gyártják, a szabványnak és nemzetközi előírásoknak megfelelően. A ventilátorfedélzetre való feljutást minden esetben az arra jogosult és szakképzett személyzetre kell korlátozni!

Utántöltő szelep

A vízszint egyszerű szabályozásához és utántöltéséhez mechanikus szelep és úszó szerelvény áll rendelkezésre. Az úszószelep a pótvíz elosztóhoz van csatlakoztatva, és lehetővé teszi a párolgás és egyéb okok miatt elfogyasztott víz automatikus pótlását. Réz vagy műanyag úszógömbből és öntöttvas úszócsapból készül.

Vízszint szabályzó

Az elektromos vízszint-szabályozás is rendelkezésre áll, a medence szintjének pontos szabályozásához. Ez egy, a rezgővilla technológiáján alapuló folyadékpontos szintkapcsoló, amelyet a hűtőtorony medencéjébe kell beépíteni.

Hőmérsékleti szenzor

Szükség szerint rendelkezésre áll elektromos hőmérséklet-érzékelő is, amelyet a hűtőtorony medencéjébe, vagy a kimeneti csővezetékre kell felszerelni. Az érzékelő PT100 típusú elektromos szondával készül, 0-20 mA jeladóval.

Hóeltávolító

Ez a speciális eszköz akkor áll rendelkezésre, ha a hűtőtornyot nagyon hideg körülmények között, bekapcsolt ventilátorokkal kell üzemeltetni, és/vagy hóágyúrendszerekre történő felszerelés esetén, hogy elkerülhető legyen a ventilátorcsatornára sodródott cseppek megfagyása. A ventilátorcső kívülről fűtőkábel-rendszerrel van ellátva, amely megakadályozza a jégképződést a ventilátoregységben. A fűtőkábeleket egyfázisú 220 V-os feszültség táplálja. A rendszer teljes egészében egy csatlakozódobozhoz van szerelve, és termosztáttal működtethető. A szerelvény hőszigetelt, és fém béléssel védett.

 

Hűtőtorony bérléssel, vásárlással, telepítéssel kapcsolatban keresse területileg illetékes kollégáinkat vagy központi irodánkat!