fröccsöntő szerszám tisztító spray

A műanyag fröccsöntő szerszámok tisztítása egy hosszadalmas, nehéz, de nélkülözhetetlen munkafolyamat, hiszen nagyban befolyásolja az elkészített termék minőségét, és a műanyag fröccsöntő szerszámok élettartalmát. Ez a típusú szennyeződés leggyakrabban maga az alapanyag, ami nagyon nehezen távolítható el mind a műanyag fröccsöntő formákról, mind a berendezésről.

A Master Mould Cleaner a műanyagipar számára fejlesztett gél-állagú tisztító aeroszol, melyet kifejezetten műanyag eltávolításra fejlesztettek ki. Műanyag alapanyagokat, termékeket gyártó cégeknél végzett tesztek bizonyítják, hogy a termék használata gyors, egyszerű és gazdaságos, a műanyag fröccsöntő szerszámokra lerakódott, ráégett műanyagot átlagosan 10 perc behatási idő mellett oldotta fel.

A szerszámra vagy a gépre rakódott, ráégett PS, PA, PVC, PP, HDPE, ABS, PE, PET anyagok eltávolítása történhet mechanikai, vagy kémiai eljárással is. Az öntőformák esetében három különböző tisztítási eljárás ismert: ultrahangos tisztítás, szárazjeges tisztítási technológia, valamint kézi tisztítás, valamilyen oldószer segítségével.

A Master Mould Cleaner alumínium és acél öntőformák tisztításához egyaránt használható, főképp a gyártás folyamán lerakódott műanyag eltávolítására alkalmas, de kiválóan működik egyéb ásványi anyagok, ráégett olajos-, zsíros szennyeződések, tömítések – klingerit- tisztításának esetében is.