Korrózióvédelem, korróziógátló folyadékkal

 

Lassítható-e a fémek felületén végbemenő rozsdásodás? Nemcsak bebizonyítjuk, hogy igen, azt is megmutatjuk hogyan.

A közel 3 hónapig tartó felületkezelő anyagunk tesztjének végeredményét az alábbiakban mutatjuk be, mellyel bebizonyítjuk, hogy a Masterchem Antirust korróziógátló folyadék használata hosszú távon nemcsak a fémfelületek védelmét garantálja, hanem költséghatékony megoldás is egyben, mert egy felületvédelemmel 2-3x hosszabb ideig ellenáll a rozsdának, mint a konkurens termék.

Mit jelent a korrózió?

A korrózió a szerkezeti anyagoknak a környezet hatására spontán módon végbement károsodása, amely a szerkezeti anyag és a környezeti fázis közötti határfelületen létrejött kémiai, elektrokémiai és más fizikai-kémiai kölcsönhatások összetett eredménye.

Maga a rozsdásodás, ahogy az iskolai tananyagok is említik: a „lassú égés”, mint folyamat megállíthatatlan, de ha ismerjük a kémiai folyamat lényegét, akkor jelentősen lelassítható a megfelelő összetevőjű korróziógátló felületkezelő anyaggal.

Korróziógátló teszt.

Fémipari termékeket gyártó partnerünknél végzett tesztünk az alábbiakban demonstrálja a Masterchem Antirust korróziógátló folyadék felületvédő hatékonyságát.

  1. minta: kizárólag a Masterchem Antirust korróziógátlóval kezelt felület
  2. minta: felül nem kezelt, középen Masterchem Antirust korróziógátlóval kezelt felület, alul konkurens termékkel kezelt felület
  3. minta: kizárólag a konkurens termékkel kezelt felület
  4. minta: egyáltalán nem kezelt felület

(A) kép:

1 hónap leteltével a 4-es számú fém mintát, -melynek felületét nem kezeltünk korróziógátló anyaggal- teljes mértékben ellepte a rozsda, a 3-as számú minta, -amit a konkurens termékkel kezeltünk- szemmel láthatóan kezdi magát megadni az oxidációs folyamatnak. Az 1-es számú minta -amit Masterchem Antirust korróziógátló anyaggal kezeltünk- ellenáll a rozsdának.

(B) kép:

2 hónap leteltével az oxidációs folyamatok még előrébb haladott állapotot mutatnak, itt már a konkurens terméke is megadta magát, ellenben a Masterchem Antirust még mindig ellenáll a rozsdának.

 

Kültéri fém felületvédelmet vagy még hosszabb korróziógátló hatást szeretne? -> Masterchen ANTIRUST OD

A gyorsaság és praktikusság híve? Válassza korróziógátló felületvédő spray termékünket -> Master Antirust Spray

Festéket vagy rozsdát távolítana el? Esetleg a festés előtti fémfelület taszítására keres megoldást? Nálunk megtalálja a szükséges vegyszereket!
  • Masterchem PD500 termékünk használatakor a fémfelület -egy közbenső rétegnek köszönhetően- aktív állapotba kerül, ami nagyban elősegíti a különböző festékrétegek megtapadását a felületen.
  • Masterchem PD800 vas-foszfátozó termékünket elsősorban acélfelületek előkészítéséhez ajánljuk. Használata során a létrejött foszfátréteg kitűnő tapadást biztosít minden szerves bevonat számára.
  • Masterchem Rust Converter rozsdaátalakító, kémiai alapozó termékünk a felhordás után rövid idővel egy kemény, ám rugalmas fekete polimer réteget képez, ami ellenáll a hőtágulás következtében fellépő alakváltozásoknak is. Termékbemutató videó
  • Festék eltávolításhoz Masterchem Paint Remover termékünk a legideálisabb választás, mely alkalmas: szintetikus, nitro, poliuretán, epoxi, akril alapú festékek eltávolítására, szinte minden hordozó felületről.

 

Kérje ajánlatunkat, felmérésünket, szaktanácsadásunkat területileg illetékes kollégáinktól vagy forduljon központi irodánkhoz.